Fűtés klímával

A mai korszerű inverteres klímák nagyon hatékonyan tudnak fűtésként is működni a hidegebb hónapokban, legyen szó kiegészítő vagy fő fűtési megoldásról.

Klíma karbantartás

Jó választás lehet annak, aki nem csak hűtésre használná a készüléket

Fűtés klímával

Jó választás lehet annak, aki nem csak hűtésre használná a készüléket, hanem fűteni is szeretne klímával, hiszen egyes készülékek – 25°C-ban is zavartalan működésre képesek.
A hőszivattyús technológia köré épített rendszer egyszerűen megfordítja a hűtési körfolyamatot, amikor téli melegre van szükségünk. A klímaberendezés egy levegő-levegő hőszivattyú, ami hűtési üzemmódban a benti levegőt a hőcserélő segítségével lehűti, fűtési üzemmódban pedig felfűti.
Sokkal hatékonyabb és hatásosabb, mint a hagyományos elektromos hősugárzó vagy olajradiátor, amik 1 kW elektromos áramból körülbelül 1 kW fűtőteljesítményt képesek előállítani.
A mai korszerű inverteresklímák akár 4-5x hatékonyabb fűtőteljesítményre képesek, ezzel alapvetően jelentős összeget lehet a villanyszámlából megspórolni, tekintve, hogy H-tarifás mérőegység kiépítését lehet a legtöbb klíma mellé igényelni, így október 15. és április 15. között akár féláron vételezheti az elektromos áramot klímájához.

A H-tarifáról bővebben itt olvashat

Miért is jó klímával fűteni?

– Gyors telepítés, nincsenek tervezési, engedélyezési díjak
– A légkondicionáló rendszerek kiépítése sokkal egyszerűbb, mint egy gázfűtés megterveztetése, telepítése
– Akár egy nap alatt is teljesen kiépíthető
– Nem kell kémény az üzemeltetéshez
– Biztonságos, mivel nem keletkezik semmilyen mérgező égéstermék (pl. szénmonoxid)
– Azonnali meleg levegő befúvás, gyors felfűtés
– Kedvezményes elektromos tarifák igényelhetők az elektromos szolgáltatónál
– Programozható és távolról is vezérelhető komfortot biztosít
– Üzemeltetésének hosszútávú költségét tekintve jelentősen olcsóbb bármilyen más elektromos vagy gázos fűtési megoldásnál
– Nem foglalják a helyet a szobákban a csövek és radiátorok.

A fűtés mellett a lakás hűtése, páramentesítése, sőt a por, pollenek kiszűrése is megoldódik

Mi az SCOP érték?

Ha a klímát fűtésre használjuk, biztosan találkozunk a „SCOP” (Szezonális energiahatékonysági mutató) számmal. Ez az érték mutatja meg a készülék hazai időjárási viszonyokra és a teljes fűtési szezonra vonatkoztatott energianhatékonyságát, azaz, hogy 1 kW elektromos energiából, mennyi kW hőenergiát állít elő a készülék. Minél magasabb ez az érték, annál takarékosabb a klíma, szezonra vonatkoztatott fűtése. A 4,0 vagy azt meghaladó SCOP érték már takarékos fűtésre utal, mely lényegesen kedvezőbb bármilyen más elektromos fűtésnél, de még a gázfűtésnél is. Természetesen a magasabb SCOP érték magasabb árral is párosul, azonban az árkülönbség a készülék élettartama alatt bőven megtérülhet.
Fűtés klímával scop érték