H és GEO Tarifa

H és GEO Tarifa

H tarifa

A hőszivattyúkhoz és a megújuló energiforrásokhoz kiépített rendszerekhez használható tarifa. A legfontosabb jellemzője, hogy nem elérhető egész évben: csak október 15-től április 15-ig vehető igénybe. Viszont a Geo tarifával szemben ez egész nap, 24 órában a rendelkezésünkre áll.

GEO tarifa
A GEO kedvezményes tarifa a H-tarifával szemben kizárólag az ELMÜ és az ÉMÁSZ szolgáltatási területein elérhető el

Egész évben igénybe vehető, hátrány, hogy naponta 2 alkalommal 2 órára szünetel az áramszolgáltatás, ezzel számolni kell, ha ezt a díjszabást választjuk. A hőszivattyú elektronikája nem viseli jól a napi kétszeri áramkimaradást, különösképpen, ha az éppen a leolvasztási ciklusban történik.

Fűtés klímával
Napjainkban már nagyon hatékonyan és gazdaságosan lehet klímával fűteni és a legtöbb készülékre igénybe lehet venni a H tarifás díjszabást.


Miért is jó klímával fűteni?

Gyors telepítés, nincsenek tervezési, engedélyezési díjak
A légkondicionáló rendszerek kiépítése sokkal egyszerűbb, mint egy gázfűtés megterveztetése, telepítése
– Akár egy nap alatt is teljesen kiépíthető
– Nem kell kémény az üzemeltetéshez
– Biztonságos, mivel nem keletkezik semmilyen mérgező égéstermék (pl. szénmonoxid)
– Azonnali meleg levegő befúvás, gyors felfűtés
– Kedvezményes elektromos tarifák igényelhetők az elektromos szolgáltatónál
– Programozható és távolról is vezérelhető komfortot biztosít
– Üzemeltetésének hosszútávú költségét tekintve jelentősen olcsóbb bármilyen más elektromos vagy gázos fűtési megoldásnál
– Nem foglalják a helyet a szobákban a csövek és radiátorok.

A H tarifa igénylése és bekötése

A H tarifa beköttetéséhez fel kell venni a kapcsolatot az illetékes áramszolgáltatóval – a díjszabás rendeletben szabályozott, így az ország egész területén elérhető. A szolgáltatónál elérhető az igénylőlap, be kell nyújtani a csatlakoztatni tervezett készülékek, berendezések adatlapját. Akár a B típusú, éjszakai, vezérelt áram mellé is igényelhető ez a tarifa.

A bekötést csak regisztrált szerelő végezheti el és a bekötés során egy külön mérőt kell majd felszerelni, mivel nem leválasztható, külön mérhető áramkörre szükséges bekötni, egy két tarifás mérő segítségével.

Legújabb