Klíma az irodába

A magas hőmérsékleten végzett munka olyan tényező, amely negatívan befolyásolja az alkalmazottak teljesítményét. Csökkenti a koncentrációt és a hatékonyságot, jelentősen akadályozza a kijelölt feladatok teljesítését.


Mire kell figyelnie, amikor az irodába klímát választ?

Számos számítógép és ember, üvegfelületek, túl sok napfény és más irodai eszköz, ami jelentős hőterhelést eredményez, és ezáltal növeli a helyiségek hőmérsékletét, és csökkenti az irodában dolgozók kényelmét és koncentrációját. Az irodai légkondicionálás kiválasztásakor nagyon fontos tényező az eszközök megbízhatósága és energiahatékonysága. A klíma meghibásodási aránya nagymértékben függ a telepítés minőségétől és a készülék márkájától. Garantáljuk, hogy minden tőlünk vásárolt eszköz kimagasló minőségű.


A légkondicionálás hatása az alkalmazottak teljesítményére.

Az irodai légkondicionálás olyan lehetőség, amely jelentősen növeli az alkalmazottak hatékonyságát . Ezért érdemes megfontolni és klímát telepíteni a munkahelyre. A megfelelően kiválasztott és megfelelően használt klíma lehetővé teszi az állandó, komfortos hőmérséklet fenntartását. Azok a munkatársak, akik nem panaszkodnak túl alacsony vagy túl magas hőmérsékletre, könnyebben összpontosíthatnak feladataik ellátására. A klíma által biztosított körülmények pozitív hatással vannak az alkalmazottak kreativitására és tevékenységük pontosságára. Javítja mindenkinek az általános közérzetét, megakadályozza az izzadást és az elektrolitvesztést, amely koncentrációs problémákat, az idegrendszer hibás működését és túlzott gyengeséget okozhat.


Hogyan tervezzünk légkondicionálót az irodához?

A légkondicionálás jelenleg az irodai berendezések egyik legfontosabb eleme. Hatással van a kényelmes munkakörülményekre, a jobb közérzetre és ennek eredményeként az alkalmazottak nagyobb hatékonyságára. Ahhoz azonban, hogy a légkondicionálás megfeleljen az ügyfelek elvárásainak, megfelelően kell megtervezni.

A légkondicionálás tervezése cégünk egyik különlegessége.

Milyen tényezőket kell figyelembe venni az irodai légkondicionálás kiválasztásakor?

A légkondicionálás megtervezése mindig az ügyfél igényeinek részletes elemzésével kezdődik. A megfelelő légkondicionáló rendszer kiválasztásának és telepítésének megtervezésekor számos fontos tényezőt kell figyelembe venni:

• az épület hőszigetelése,
• az épület tájolása
• a nyílászárók mérete és száma,
• az árnyékolás
• elektromos készülékek, eszközök jelenléte (számítógépek, monitorok, nyomtatók stb.)
• a helyiségben állandóan tartózkodók
• a hűtendő terület

Egyéb összetevők, amelyeket figyelembe kell venni a légkondicionálás tervezésének szakaszában.

A fent leírt szempontok alapvető, de nem az egyetlen kérdés, amelyet figyelembe kell venni a projekt létrehozásának szakaszában.

A készülék telepítésének helye, típusa szintén elengedhetetlen. Választhat nemcsak a normál oldalfali klímaberendezéseket, hanem a mennyezetre szerelhető kazettás klímákat is valamint padlón álló (parapet) készülékeket.

Nagy irodákban és konferenciatermekben, éttermekben vagy más, nagyobb területtel rendelkező kereskedelmi létesítményekben olyan rendszerek telepítését javasoljuk, mint a fent említett mennyezeti készülékek, VRF klímaberendezések (nagy létesítményekben és sok emeleten történő működésre tervezték).

Legújabb