Klíma előcsövezése

Klíma előcsövezése

Miért hasznos az előcsövezés?

Ha szeretne klímát új építésű házába, lakásába, nyaralójába vagy éppen felújít és szeretné elrejteni a klíma telepítéséhez szükséges szerelési anyagokat (csövek, kábelek, csatorna) a legjobb módja a klíma előcsövezése.
Ilyenkor lehetőségünk van a csöveket, vezetékeket a falhoronyba vésve, az álmennyezetbe rejtve, gipszkarton mögött vezetve vagy aljzatbetonba süllyesztve előkészíteni a klíma telepítéséhez. További lehetőségeink egy szerelődoboz elhelyezése a beltéri egységnél, amiben el tudjuk rejteni a szerelési anyagokat, a beltéri egység felszereléséig.

Mire érdemes figyelni előcsövezéskor?
Nagyon fontos, hogy az előcsövezést is szakember végezze, és lehetőség szerint vele is telepítsük a készüléket.
Gyakran előfordult, hogy megkerestek klíma telepítéssel meglévő előcsövezésre, de az nem volt megfelelő. Egy elkészült lakásnál már nagyon nehéz kijavítani a rosszul elvégzett kivitelezést.
Ügyelni kell arra is, hogy a kültéri egységeket a gyártók csak egy bizonyos távolságig elegendő mennyiségű hűtőközeggel feltöltve szállítják. Ez azért fontos, mert ha a kivitelezett csővezeték ennél hosszabb, a helyes működéshez szükséges (az ugyancsak a gyártók által megadott) többlet hűtőközeg mennyiséget be kell tölteni a rendszerbe. Ez típus függő, de nagy általánosságban elmondható, hogy a kisebb készülékek 5-7 méterig elegendő hűtőközeggel elő vannak töltve.

Fontos tudni már a kivitelezés idején, hogy milyen gyártmányú, típusú és teljesítményű klíma kerül beépítésre, illetve hogy a kültéri, beltéri egységek távolsága, magassági szintkülönbsége mekkora.

Bármilyen kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésre.
Klíma előcsövezés ár: 8000 Ft/m

+3620 517 3210

Legújabb