Klíma karbantartás Budapest és Pest megye területén

A klíma karbantartás - a hűtésre használt klímák esetén - nagyon fontos, évente legalább egy alkalommal érdemes elvégezni. Hűtésre és fűtésre is használt készülék esetén évente legalább kettő alkalommal javasolt.

Klíma karbantartás

Nem lehet eleget hangsúlyozni a klíma karbantartás fontosságát!

Ezáltal megóvhatjuk egészségi állapotunkat, a baktériumok, gombák, penész káros hatásai ellen.

Sokan nem is sejtik milyen veszélyeket is rejt magában a klíma karbantartás elhanyagolása. Továbbá az sem elhanyagolható szempont, hogy a rendszeresen karbantartott készüléknek hosszabb az élettartama, jobb a teljesítménye és a villanyszámlánkat is kíméli.
A beltéri egységben hűtéskor pára csapódik ki, így egy nedves réteget alkotva a hőcserélőben és ez tökéletes táptalaja mindenféle mikroorganizmusnak. Ennek következtében a beltériből kifújt levegő kellemetlen, rossz szagú lesz, baktériumokat tartalmaz és meg is betegítheti a hűtött térben tartózkodókat.

A rendszeres karbantartás segít elkerülni a meghibásodást és segít megelőzni a baktériumok, gombák, penész kialakulását. A legveszélyesebb baktérium a Legionella, amely súlyos tüdőbetegséget okoz.

Legionella

A leggyakrabban előforduló baktérium a klímákban.

A betegséget a levegőbe porlasztott fertőzött vízcseppek okozzák, ami 2-10 napos lappangási időt követően, influenzához hasonló tünetekkel, magas lázzal, fejfájással, köhögéssel, mellkasi- és izomfájdalommal kezdődik, és elsősorban a tüdőben okoz gyulladásos folyamatot.

Egy alapos klíma karbantartás nem 10 perc!
A beltéri egység szétszerelésével jár, ezáltal hozzá lehet férni a nehezen tisztítható, karbantartható részekhez is. Amit mi is elvégezhetünk otthonunkban, irodánkban, munkahelyünkön szakember nélkül is, ha a készülék légszűrőjét rendszeresen kivesszük és kimossuk.

Klíma karbantartás
klíma karbantartás
klíma karbantartás

Kültéri egység

A kültéri egység karbantartása szintén elengedhetetlen, mivel nagy mennyiségű levegőt keringtet át a hőcserélőjén, és amennyiben erre csak részben képes, mert el van koszolódva (por, nyárfavirág, falevél stb.), csökken a készülék teljesítménye.”

A nem megfelelően karbantartott klíma fő jellemzői a következők:

Gyenge légáramlás

A teljesítmény csökkenése

Baktérium, gomba, penész megjelenése

Megnövekedett energiafogyasztás

A rendszeres, szakszerű klíma karbantartás biztosítja a hosszabb élettartamot és a megfelelő minőséget. Amennyiben a klíma szinte egész évben folyamatosan üzemel, akkor célszerű évente legalább háromszor, vagy akár négyszer is felkeresni  szakembert, hogy a fentebb említett jelenségek ne forduljanak elő.

Klíma karbantartás árak

1 db készülék esetén – 12.000 Ft

2-3 db készülék esetén – 10.000 Ft

4 vagy több készülék esetén – 9.000 Ft

Erősen elhanyagolt, szennyeződött készülék esetén az ár változhat!