Mire kell figyelni klíma választásakor?

klíma választás

A klímák ma már nemcsak hűtésre, hanem fűtésre is kiválóan és gazdaságosan használhatóak, legyen szó kiegészítő vagy fő fűtési megoldásról érdemes ezen a lehetőségen is elgondolkodni.
A kiválasztás szempontjából fontos, hogy mekkora helyiséget, helyiségeket szeretnénk hűteni vagy fűteni, ehhez kell a teljesítményt megválasztani. A megfelelő teljesítmény függ a helyiség nagyságától, hőterhelésétől. Figyelembe kell venni az épület jellegét is, ahova a rendszert telepíteni szeretnénk. Hálószoba, nappali vagy iroda? Raktárhelyiség, üzlet vagy szerver szoba. A vásárlás előtt mindenképpen szükséges, hogy szakember mérje fel a helyszínt.

Hogyan válasszunk klímát?

Ismerje meg a 6 legfontosabb kérdést, amelyekre figyelnie kell a megfelelő eszköz kiválasztásakor.

Mire kell figyelni, ha klímát szeretne?

1. Energiaosztály
Megfelelő klímaberendezés keresésekor érdemes olyan készülékeket választani, amelyek működése során a lehető leggazdaságosabbak, ezért kevés áramot fogyasztanak. Tehát a legjobb az A ++ vagy annál magasabb energiaosztályt választani. Minél magasabb osztályú, annál kevesebb energiát használ fel a készülék a hatékony működés érdekében.

2. Teljesítmény
A klíma teljesítményét megfelelően kell megválasztani annak a helyiségnek a területére, ahová fel fogják szerelni. Érdemes figyelembe venni a következőket:

 az épület hőszigetelése,
– az épület tájolása
– a nyílászárók mérete és száma,
– az árnyékolás
– hőt kibocsátó fényforrások száma és típusa (LED, hagyományos izzólámpák)
– elektromos készülékek, eszközök jelenléte (TV, hűtőszekrény, ipari gép)
– a helyiségben állandóan tartózkodók száma és a benne végzett tevékenységek fajtája,
– a redőnyök típusa stb.

3. Működés közben kibocsátott zajszint
A helyiség légkondicionálásának csendesen kell működnie, ennek köszönhetően nem fogja zavarni a mindennapi tevékenységekben. Ez vonatkozik a kültéri egységre is, amely túl hangos működésével megzavarhatja a szomszédokat.

4. További jellemzők
A klímaberendezések sokféle változata van a piacon. Nemcsak a legfontosabb paraméterekben különböznek, hanem további funkciókban is. Az egyik opcionális szolgáltatás, amelyet a vásárlók leginkább keresnek, a távoli elérés lehetősége, Wifi segítségével. Ez egy kényelmes lehetőség, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy okos eszközeinkre letöltött alkalmazáson keresztül irányítsuka készüléket.

5. Megbízhatóság
Mindenki azt szeretné, hogy a kiválasztott klíma ne csak hatékonyan és gazdaságosan, hanem a lehető leghosszabb ideig hibamentesen működjön. A gyártó jótállása a legjobb megerősítés arra, hogy a készülék használata során további problémákat nem okoz számunkra. A legtöbb készülék garanciális ideje 5 év.

6. Megjelenés
A klíma fontos eleme a lakberendezésnek. Szerencsére a gyártók sokféle készüléket kínálnak. Ennek köszönhetően olyan klímát választhatunk, amely tökéletesen illeszkedik a helyiség elrendezéséhez, esztétikájának megzavarása nélkül. A lakás preferenciáitól és elrendezésétől függően választhatunk különböző színű és megjelenésű készülékek közűl.

Miért olyan fontos a megfelelő klíma választás?
Gondosan meg kell fontolni a klíma választására vonatkozó döntést. Még a legjobb eszköz is hatástalannak vagy problémásnak bizonyulhat, ha teljesítménye nem felel meg megfelelően a hűtött helyiség valós igényeinek.
A túl alacsony hatékonyság a klíma alkatrészeinek gyors kopását eredményezheti, mivel a készülék folyamatosan, a legnagyobb teljesítmény mellett fog működni.
A klíma nem csak nagyobb hőség esetén nem tudja eléggé lehűteni a szobánkat, hanem a készülék üzemeltetési költségei is megnőnek. A túlméretezés viszont feleslegesen magasabb költséget jelent egy nagyobb teljesítményű eszköz megvásárlásakor.
Az ilyen érvek hangsúlyozzák, hogy a felesleges költségek elkerülése érdekében a klíma vásárlásának és jövőbeni használatának szakaszában különös figyelmet kell fordítani a hűtési kapacitás pontos megválasztására. Erre a célra ajánlott szakemberek segítségét igénybe venni, akik szakmailag fogják megközelíteni a témát.
Ha bármilyen kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal, és segítünk megtalálni Önnek a legjobb klíma szerelési megoldást, amely gazdaságosnak és hatékonynak bizonyul.

Legújabb